Vers glutenvrij brood van Bruin en Wit

Afgelopen weken hebben we al iets gepost over de nieuwe glutenvrije broden van Bruin en Wit en afgelopen weekend was het eindelijk zo ver: we mochten de broden gaan proeven. We kregen het bruine brood en tomaat basilicum brood. Hieronder lees je wat we ervan vonden.

Suzanne
Wat me opviel is dat het een lang brood was, maar de plakken niet heel erg groot waren. De structuur van het brood was best goed, als je het indrukt veert het mee terug (en na een paar dagen is dit het zelfde).brod5
Het brood blijft niet achter je kiezen plakken wat op zich ook best fijn is, (dit is bij genius brood weer wel). Ik heb de plakken los geproefd en met beleg. Het is een klein beetje zoetig het maar ik vind persoonlijk dat  dit niet echt opvalt.
Ik heb van beide soorten broden tosti’s gemaakt en dit was ook heerlijk, zoals een tosti hoort (zeker bij de tomaat basilicum). En ik heb ze beide los belegd gegeten. Met kaas en honing, leverkaas en gewoon kaas. (De kaas en honing niet bij het brood met tomaat en basilicum).
Ik ga zeker weten weer dit brood bestellen. Want ik heb er erg van genoten.
Ik vind beide broden erg lekker en mijn favoriet is zeker de tomaat basilicum.
  brood4brood6
Karin
Op vrijdag middag was het zo ver: het brood waar ik al de hele week naar uit had gekeken zou bezorgd worden.Brood3
Het brood was netjes verpakt in zakken met het logo van Bruin en Wit erop. (Ik ben helaas vergeten hier een foto van te maken).
Het brood is langwerpig en heeft kleine sneden. Het is soepel, flexibel en valt niet makkelijk uit elkaar wanneer het vers is. Ook na een paar dagen in de vriezer is het nog prima van structuur en lekker van smaak.
Het brood is smaakvol, erg vers, maar heeft ook iets zoets waar ik aan moest wennen. Ik eet graag hartige dingen op brood maar de smaak van dit brood komt meer tot zijn recht met zoet beleg. De smaak van de tomaatjes en de basilicum in het brood is erg lekker en het brood van Bruin en Wit heeft dan ook zeker mijn voorkeur boven de ‘supermarktbroden’.
Ik proefde het  bruine brood met witte hagelslag, maakte een paar tosti’s van het tomaat basilicum brood en at beide soorten met cervelaat.
Één brood is te weinig voor mij voor een hele week, dus het is raadzaam om het direct in de vriezer te doen wanneer je het brood hebt gekregen. Na een paar dagen uit de vriezer wordt het brood wat kruimeliger, maar blijft het prima van smaak.
Ik ga dit brood zeker vaker bestellen en ik wil ook graag de andere varianten uitproberen.
brood1brood2
 Nieuwsgierig geworden? Je kunt het brood bestellen op www.bruinenwit.nl. Zij bezorgen het op vrijdag bij je thuis. Aangezien ze nog aan het opstarten zijn, bezorgen zij enkel in Noord-Brabant (postcodes 4800 t/m 5299 en 5600 t/m 5709). Het bruin brood kost €5,45 per stuk, het tomaat basilicum brood €5,75 per stuk. De broden wegen ongeveer 700 gram. Ook hebben ze nog andere soorten brood en verkopen ze pistoletjes, dus er is keuze genoeg.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s